Temple of Antithesis & Made in Blackpool

Temple of Antithesis

A place of non-religious ceremony, sanctuary, and memory that the transient and settled communities of Blackpool can utilise as a place of respite and sensory renewal. A place to gather, a place to share, and a place to be alone with oneself. It is an architectural response that manipulates form, volume, aperture, and materiality to enhance and manipulate light, sound, touch, smell, colour, taste, time, space, and movement.

Made in Blackpool

A space that encourages the people in Blackpool to enjoy their time and be more creative. Facilitating a space for people to express their creativity in tangible ways while acquiring new skills and connecting with the community.

Creating lanterns inspired by the Blackpool Promenade, Central Pier, and all the lighting used in Blackpool to lighten up the seafront. These lanterns turn into mesmerising displays and carry memories of Blackpool.

Temple of Antithesis


Temple of Antithesis Image

Floor Plans


Floor Plans Image

Exterior Visualisation


Exterior Visualisation Image

Perspectives


Perspectives Image

Interior Visualisations - Beehive


Interior Visualisations - Beehive Image

Sections


Sections Image

Made in Blackpool


Made in Blackpool Image

Site Plan


Site Plan Image

Floor Plans & Hierarchy


Floor Plans & Hierarchy Image

Elevations and Context


Elevations and Context Image

Glowing beacon


Glowing beacon Image

Section


Section Image

Maker Space


Maker Space Image

Visualisations


Visualisations Image

Detail Sections


Detail Sections Image

Sustainability


Sustainability Image

Portfolio Details



Portfolio Categories


  • Degree show 2020
    • BSc (Hons) Architecture